Tro, håb og fibromyalgi

Hvad gør man ved det gamle, lidt kedelige brød?

 

Brødchips.

 

Ja, hvad gør man, når brødet bliver lidt for trist til, at man har lyst til at servere det? Det er jo synd at smide det ud - især hvis man selv har brugt tid og energi på at bage det. Og madspild skal begrænses, hvor det kan - dette er en skøn måde, at begrænse madspild på.

 

Brødchips er løsningen. Sprøde, lune og lækre brødchips. De er lette og hurtige at lave og kræver et minimum af ingredienser. Både rugbrødsrester og rester af fuldkornsbrød kan bruges.

 

Varm ovnen op til 225 grader celcius. Mens ovnen varmer, skæres brødet ud i tynde skiver. Er skiverne store, skæres de over. Jeg plejer at skære mine rugbrødsskiver diagonalt fra hjørne til hjørne, og fra hjørne til hjørne en gang til, så der dannes 4 fine trekantede chips, men man kan også lave elegante lange, tynde chips, eller hvad man ellers synes, at brødskiverne inviterer til.

 

De udskårne brødchips lægges på bagepapir på en bageplade, pensles let med olivenolie og drysses med kryddersalt, hvidløgsgranulat eller tørrede krydderurter (eller alle 3 dele, hvis man har lyst).

 

Når ovnen er varm, sættes pladen med brødchips ind og bages 15-18 minutter (ovne er forskellige og varmer forskelligt, så kig til brødchipsene og fornem, hvornår de har fået nok).

 

Server brødchipsene lune eller kolde.

 

Velbekomme.